www.izgrevat.com izgrev Beinsa Duno Петър Дънов izgrevat Bialo Bratstvo pee sviri uchi zivee Vergilii Krastev Беинса Дуно Изгревът Бяло Братство пее свири учи живее Вергилий Кръстев Petar Danov спомени история изгревът
ИЗГРЕВЪТ
НА БЯЛОТО БРАТСТВО
ПЕЕ И СВИРИ
УЧИ И ЖИВЕЕ
Любовта дава живот
Мъдростта знание
Истината свобода
Беинса Дуно
17.XI.1923, София
Търсене:

Информация

Copyright © www.izgrevat.com
All Rights Reserved.
Created by 123.bg

ВЕРКА И ГУБЕРКА


ВЕРКА И ГУБЕРКА
Георги Събев

     Верка, балдъзата на Георги Събев живеела на Изгрева, където всяка сутрин с китара участвала в оркестъра, когато се играе Паневритмия.
     Веднъж чешкият виртуоз по цигулка Пшехода посетил София, където изнесъл концерт. Брат Жорж /Георги Радев/ купил два билета за концерта и отива да кани Верка. Но тя имала абцес и бузата й била силно подута. Чудела се какво да прави. Тогава брат Жорж я посъветвал да отиде при Учителя и да му каже за състоянието си. Може би по някакъв начин ще й помогне. Верка отива при Учителя и Му казва, че брат Жорж купил билет за концерта, а тя е с подута буза. “Лесна работа” – казал Учителят. Сега ще взема губерката от прозореца, ще бучна и ще изтече.” И тръгнал към прозореца, без да бърза. В това време Верка се бунтувала против себе си, че послушала брат Жорж. Било й неприятно да я бучат с губерка. Но за голяма нейна изненада, в същия момент абцесът се пробил от само себе си и тя казала на Учителя. А той й казал: “Бягай навън да си изплакнеш устата!”
     До вечерта имало няколко часа. Бузата й спаднала и те отишли на концерт. Как абцесът се пробил без губерка? Дали Учителят не Бе задействал по невидими пътища върху нейното биополе? Ето, това е загадката.