www.izgrevat.com izgrev Beinsa Duno Петър Дънов izgrevat Bialo Bratstvo pee sviri uchi zivee Vergilii Krastev Беинса Дуно Изгревът Бяло Братство пее свири учи живее Вергилий Кръстев Petar Danov спомени история изгревът
ИЗГРЕВЪТ
НА БЯЛОТО БРАТСТВО
ПЕЕ И СВИРИ
УЧИ И ЖИВЕЕ
Любовта дава живот
Мъдростта знание
Истината свобода
Беинса Дуно
17.XI.1923, София
Търсене:

Информация

Copyright © www.izgrevat.com
All Rights Reserved.
Created by 123.bg

ДОМЪТ ГУМНЕРОВ


ДОМЪТ ГУМНЕРОВ
Георги Радев Дюлгеров

     Петко Гумнеров, собственик на къщата на ул. “Опълченска” 66 в София, се оплакал на Тодор Абаджиев, че е тежко болен – последна фаза на туберкулоза. Запознал се с Учителя и поискал да бъде излекуван. Учителят казал: “Може, но ще струва много скъпо.” Гумнеров отговорил: “Учителю, аз имам една къща и една пенсия, давам ги за Бога.” Тогава Учителят го попитал: “Колко живот искаш?” Гумнеров поискал 20 години. Учителят му дал 30 години. От този момент той се почувствал здрав, а всичко, каквото е имал, оставя на разположение на Учителя. След това Гумнеров и жена му посрещаха и изпращаха гости от цялата страна.
     През 1917 г. минах през София и се отбих да видя Учителя – заварих голяма и богата трапеза на обяд и около 30 души гости от провинцията. Попитах Гумнеров за голямото изобилие, тъй като в провинцията с купони се получава по 200 грама хляб от царевица. Той ми отговори, че тук е така през цялата година – и зиме и лете. Спомних си как в една беседа Учителят казва: “Благата, които идват към мене, ако не ги възпирам, ще ме затрупат.”